familjefotograf i helsingfors


avslappnade fotosessioner I MILJÖ ELLER HEMMA

Vi varvar traditionella porträtt med spontana bilder när ni myser tillsammans och leker.

Jag vill att ni ska få känna er bekväma och ha roligt under familjefotograferingen. Jag fotograferar er där ni trivs bäst: hemma i soffan, i skogen, på stranden eller i en herrgårdspark. Vi gör utfärder till blommande äppellundar och solvarma klippor. Jag tar ögonblicksbilder och guidar er genom fotosessionen.


flexibla fotosessioner,

snabb leverans


Alla fotosessioner är unika, precis som er familj. Känn ingen press på att barnen ska behöva uppföra sig på ett speciellt sätt. Barnen brukar tycka om att ha något att göra under fotograferingen: jag tar härliga bilder när ni utforskar miljön tillsammans, läser, plockar med klossar, busar och kramas.


De redigerade bilderna kommer cirka en vecka efter fotosessionen. Ni får ett vackert, lösenordskyddat galleri med en hel bildberättelse som ingår i priset.


Ni väljer själv hur ni använder bilderna - kanske ni vill göra ett fotoalbum, några tavlor och bilder att ge till släkt och vänner? Jag kan också hjälpa med framkallning av Premium Art-bilder.

En novemberdag vid vinterträdgården i Tölö, Helsingfors.

all inclusive


I fotopaketen ingår planering, fotografering & editering samt en stort bildgalleri online med högupplösta foton, som ni får behålla.


I väntans tider

Bilder av dig och din fina gravidmage tillsammans med din partner eller familj. Fototid 45-60 minuter hemma eller i miljö. Ett stort bildgalleri ingår.

325 €

1 / 7

boka en fotografering

Berätta gärna lite mera om hur många personer som deltar i fotograferingen och vad ni har för önskemål.

Moms 24 % ingår. Jag förbehåller mig rätten till prisändringar under årets gång. Överenskomna priser för redan bokade fotograferingar består.


kundupplevelser

Charlotte

"Världens härligaste fotosession! Du har verkligen fångat vår flicka! Så underbara foton! Jättefina i tryck, så vackra färger!


måla med ljus


Jag väljer mina fotoplatser med omsorg och skapar stämningsfulla bilder i olika typer av väderlekar. En mulen himmel är inget hinder - färgerna framträder vackert och ljuset är mjukt sådana dagar. Eftersom jag har ljusstarka objektiv lyckas vi också ta vackra bilder inomhus på vintern. När jag fotograferar er skapar jag en gripande bildberättelse.


FAQ

Hur går det till?

Under en nyfödd- eller familjesession hinner vi ta många typer av foton: både traditionella familjeporträtt och avslappnade foton där ni leker och myser tillsammans. Ni får också enskilda bilder på barnen och syskonbilder. Först bekantar vi oss med varandra och miljön. Jag tar ögonblicksbilder och följer med det som händer med kameran. Jag visar hur ni kan posera och röra er för att få de bästa möjliga bilderna. Jag låter er också bara vara tillsammans och fotograferar spontana ögonblick. Jag återger er unika berättelse med stil och känsla.

var fotar du?

Jag fotograferar utomhus i naturen, i vackra stadsmiljöer, samt hemma hos kunden.

Vilken tid är bäst?

Morgon- eller förmiddagsljus är fint. Barnen brukar också vara utvilade och nöjda då. Jag tar förstås i beaktande barnens mat- och sovtider. Om barnen orkar kvällstid är det gyllene ljuset vid solnedgången fantastiskt att jobba med.

Kan vi flytta bokningen?

Vi väljer oftast datum, klockslag och fotoplats i samband med bokningen. Om barnens sovtider ändrar mycket går det bra att göra en preliminär bokning och återkomma till klockslaget en vecka före fotograferingen. Vi bokar om eller flyttar fotograferingen inomhus ifall det regnar eller är för blåsigt på fotodagen. Jag följer med prognosen och är i kontakt med er i god tid. Om någon blir sjuk flyttar vi självklart fram fotosessionen.

Hur ska vi klä oss?

Kläder i matchande toner eller med diskreta mönster passar bra. Naturmaterial är speciellt fina på bild. På vintern kan vi lämna bort ytterkläderna en liten stund om ni vill. Då är det bra att klä sig i lager och bära till exempel ylletröjor. Det viktigaste är att ni känner er bekväma.

Ska vi ta med något?

Ta gärna med favoritleksaken, favoritboken eller favoritnallen - det blir ett fint minne och kan hjälpa vid fotograferingen. Det är också bra att ta med ett litet mellanmål ifall det behövs lite uppmuntran mellan varven.

Hur ska jag förbereda barnen?

Planera gärna in fotosessionen en tid på dagen då barnen är mätta och utvilade. Berätta gärna lite där hemma om fotosessionen och vad som kommer att hända. Ni kan till exempel fundera på en sång eller lek till sessionen.

hur ska vi ställa i hemmet?

Som småbarnsförälder vet jag hur snabbt det blir råddigt hemma. Fem minuter efter att man dammsugit ligger leksakerna överallt på golvet igen. Om något stör bilden plockar jag undan vart efter. Ni kan slappna av - tack för att jag får komma hem till er!

Hur fungerar leveransen & betalningen?

Ni får välja bilderna från ett stort lösenordskyddat galleri online. Bilderna är redigerade och i högsta upplösning. Räkningen sänds per e-post efter att ni valt era bilder. Bilderna går att dela och ladda ner i ett års tid.

på äventyr tillsammans

...min berättelse om

det vackraste jag har


När jag själv blev mamma var speciellt gravidfotograferingen en viktig upplevelse, ett sätt att förbereda sig på den stora förändring som var på väg att ske. När vår pojke kom till världen för snart tre år sedan dokumenterade jag de första veckorna så mycket jag kunde och orkade. Jag bad min man ta bilder av mig och babyn. De här fotona är bland det finaste jag äger idag. När vår baby var 6 veckor gammal bokade vi vår första familjefotografering. Det kändes ganska spännande - hur kommer jag att se ut på bild som nybliven mamma? Men när jag fick bilderna såg jag bara glädje och kände en djup förundran - här är vi nu, vår familj. Jag vill att fotograferingen ska få bli en positiv upplevelse för er.

Joanna Lindén-Montes

Foto: Maija Huitu

småbarnsåren - en unik tid

@lindenmontesphoto